Hou je webshop aantrekkelijk door dynamische postitionering van producten

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

Het dynamisch houden van je webshop is een belangrijk onderdeel binnen het takenpakket van webmaster. Een van de basiselementen van een webshop, biedt hierbij uitstekende handvaten: de producten. Plaatsing van producten in een webshop kan soms een eenmalige actie zijn, de postionering allerminst.

Benut trend en inhakers

Dynamisch-positioneren-van-producten

Denk verder dan home en maak gebruik van alle beschikbare kanalen

Een wisselende en relevante (her)plaatsing van producten zorgt zowel voor nieuwe bezoekers als terugkerende bezoekers (en klanten) voor een aantrekkelijke webshop met dynamiek. Afhankelijk van de branche zijn er diverse trends te volgen. Iedere branche heeft zijn hoog- en laagseizoenen, beïnvloed door weersinvloeden, maatschappelijke ontwikkelingen, etc. En dan zijn er natuurlijk de onvermijdelijke acties en korting campagnes.

Denk verder dan home
Meerwaarde, en met recht meer waarde, wordt echter behaald bij een volledige doorvoering van de productplaatsing in alle geledingen die in aanraking komen met de webshop. Het enkel wisselen van een product op de homepagina van een webshop is een minimale inspanning, maar zorgt begrijpelijk ook voor een minimale omzetverandering.

Gebruik-alle-kanalen-positionering-van-producten

Maak daarnaast absoluut gebruik de diverse after sales kansen.

Alle beschikbare kanalen
Zorg voor doorzetting op social media en klant kanalen, maak er concreet en doelgericht budget voor vrij binnen online advertising, wijdt er een relevant blogbericht of ander vorm van content aan en koppel aanvullende producten voor upsell. Maak daarnaast absoluut gebruik de diverse after sales kansen.

Over Miel Tiebie
Miel Tiebie is partner bij Kantoor E-commerce en tevens eigenaar van TieBie Marketing Communicatie Projectmanagement. Hij is onafhankelijk adviseur en projectmanager op het gebied van online en offline marketing projecten voor ondernemers. Middels structuur brengt hij ondernemingen verder.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281