Magento sneller maken?

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

snelheidSnelheid en Magento
Sinds Magento op de markt is staat het bekend als een groot en makkelijk uitbreidbaar pakket. Het nadeel hiervan is dat Magento niet het snelste webshop systeem is wat er op de markt is. De laatste jaren blijkt uit steeds meer onderzoeken dat het conversiepercentage stijgt wanneer de laadtijd van de pagina sneller is. Maar hoe maak je de Magento webshop nou sneller?

Full Page Cache
Wat is full page cache (FPC)? FPC is een methode om een dynamische pagina van Magento niet compleet opnieuw te genereren, maar als de pagina gegenereerd is op te slaan, dan hoeft Magento bij een andere bezoeker niet de complete pagina te genereren.

Dit zorgt voor een grote snelheidswinst, waar een normale Magento variant ongeveer 1,5 seconden over de pagina doet, zorgt een FPC ervoor dat de pagina in een 0,5 seconden geladen kan worden.

Magento heeft diverse varianten, in de Magento Enterprise zit standaard een (FPC) ingebouwd, in de community versie van Magento is deze eruit gelaten. Wel zijn er door diverse extensie bouwers plugins ontwikkeld die een FPC in Magento Community maken.

VarnishVarnish
Varnish is een web accelerator, deze zorgt ervoor dat de  Magento pagina’s opgeslagen worden in Varnish en dat bij elke bezoeker daarna de pagina supersnel uit Varnish gegeneerd kan worden.

Een Magento pagina wordt door Varnish getoond in 0.1 seconden, vergeleken met een standaard Magento van 1,5 seconde en met de laadtijd van de FPC van 0.5 een groot verschil.

Verschil
Full Page Cache zorgt ervoor dat Magento sneller een pagina kan tonen, Varnish staat los van Magento en kan daardoor nog sneller een pagina tonen.

De configuratie en installatie van Varnish is ingewikkeldere klus dan de installatie en configuratie van FPC.

FPC kan bij elke hostingpartij in de Magento omgeving geactiveerd kunnen worden Varnish dient bij de hostingpartij beschikbaar te zijn.

Het zijn beide oplossing voor de snelheid van Magento, in theorie kunnen ze samen voor 1 webshop, maar in de praktijk zal je zien dat dit geen extra snelheidswinst oplevert.

Het belangrijkste
De zoekresultaten pagina blijft altijd een pagina die dynamsich is en gegenereerd moet worden voor elke zoekopdracht, ook de winkelwagen en checkout pagina blijven pagina’s die dynamisch moeten blijven. Als je een Magento webshop ontwikkelt is het belangrijk dat je bedenkt welke oplossing de webshop het snelst laat laden, soms is het handiger om over sommige dingen nog een keer extra na te denken of dat wel de ‘snelste’ oplossing is.

FPC en Varnish blijven hulpmiddelen. Zorg ervoor dat je Magento Webshop op de juiste manier is opgebouwd (gecodeerd) dat blijft het allerbelangrijkste een Magento Certified Developer weet hoe dat moet.

Over Erik van Rijn

Erik van Rijn is partner bij Kantoor E-commerce en tevens eigenaar van Gudz.nl. Hij is vanaf het begin bij de ontwikkeling en programmeren van meerdere Magento webshops betrokken. In Nederland zijn er ongeveer 50 Magento developers gecertificeerd, verdeeld over 25 bedrijven. Boven het Noordzeekanaal is Erik de eerste en voorlopig de enige! Kantoor E-commerce is een toonaangevend webshop designbureau met o.a. Google Certificering en Magento Frontend Development Certificering.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web524/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281