Online verkopen uitbreiden naar België?

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

Veel webshop eigenaren hebben een succesvolle shop in Nederland en denken dan, we kunnen ook wel in België verkopen. De Adwords campagne wordt ingericht voor België de verzendkosten worden aangepast en dan maar wachten op de orders. In theorie een mooie gedachte, maar in de praktijk wel even wat anders. Waar moet je nu allemaal op letten als je je webshop openstelt voor België.

Domeinnaam
Pas je domeinnaam aan naar het land waar je verkoopt, dit geeft voor de klant het idee dat je bent aangepast voor België.

Betaalmethodes
Zorg ervoor dat je meteen de juiste bank logo’s toont en de juiste betaalmethodes aanbied, in Nederland gebruiken we iDeal in België Mr Cash,. Belgen gebruiken nog steeds graag een overboeking, al zijn Mr Cash en Paypal aan een flinke opmars bezig in België.

Telefoonnummer
Dankzij de hedendaagse techniek is het relatief eenvoudig om een Belgisch telefoonnummer te hebben, een absolute meerwaarde om het vertrouwen van een Belgische klant te winnen.

Verzending.
De verzendkosten naar België zijn) hoger dan het verzenden binnen Nederland, hier zal je voor jezelf de afweging moeten maken, wat is reëel en wat zijn de extra kosten die je maakt.

Retourneren
Dit blijft een lastig punt, klanten kunnen vanuit België natuurlijk gewoon artikelen terug sturen naar Nederland maar dit blijft een dure aangelegenheid het mooiste is het om een adres in België te verkrijgen en zo alle retouren af te handelen.

Erik van Rijn is partner bij Kantoor E-commerce en tevens eigenaar van Gudz.nl. Hij is vanaf het begin bij de ontwikkeling en programmeren van meerdere Magento webshops betrokken. In Nederland zijn er ongeveer 50 Magento developers gecertificeerd, verdeeld over 25 bedrijven. Boven het Noordzeekanaal is Erik de eerste en voorlopig de enige! Kantoor E-commerce is een toonaangevend webshop designbureau met o.a. Google Certificering en Magento Frontend Development Certificering.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281