Voordelen van versiebeheer

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

Kantoor Ecommerce gebruikt ‘Versiebeheer’ vanwege de openheid en transparantie voor onze klanten maar wat is versiebeheer nou precies?

versiebheerGIT
GIT is het systeem wat wij gebruiken voor de diverse voor het versiebeheer, voor klanten raden wij aan om GIT te gebruiken i.c.m. met Bitbucket. Bij Bitbucket kan je gratis een repository krijgen, een repository is een online service voor het opslaan en beheren van je programmeercode. De repository zetten wij op naam van de klant, de klant is namelijk eigenaar van de code.

OTAP
Versiebeheer zorgt er tevens voor dat er eenvoudig een ontwikkel traject ingericht kan worden waarbij er ontwikkeld en getest wordt op een aparte omgeving. Bijkomend voordeel is dat als iedereen akkoord is, de nieuwe versie naar de live omgeving kan. Het voordeel van ontwikkelen binnen het versiebeheer is ook dat je makkelijk terug kan naar de vorige versie, dus indien de updates toch niet goed zijn kan je eenvoudig terug vallen op je oude goede code.

Vrijheid
Stel je voor dat je over wil stappen naar een ander ontwikkel bureau dan is het lastig om alle documentatie te ontvangen. Als je werkt met een versiebeheer systeem kan je precies zien welke wijzigingen aan de code zijn doorgevoerd.  Als je ook ervoor zorgt dat jezelf eigenaar bent van de repository kan je iedereen laten werken aan je code en ook de history met andere partijen delen.

 

Over Erik van Rijn

Erik van Rijn is partner bij Kantoor E-commerce en tevens eigenaar van Gudz.nl. Hij is vanaf het begin bij de ontwikkeling en programmeren van meerdere Magento webshops betrokken. In Nederland zijn er ongeveer 50 Magento developers gecertificeerd, verdeeld over 25 bedrijven. Boven het Noordzeekanaal is Erik de eerste en voorlopig de enige! Kantoor E-commerce is een toonaangevend webshop designbureau met o.a. Google Certificering en Magento Frontend Development Certificering.

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281

Geef een reactie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /mnt/web106/b2/10/53727210/htdocs/WordPress_03/wp-includes/formatting.php on line 3281